Verlies en Rouw bij Letselschade

Een intensieve Workshop

Letselschade betekent in alle gevallen verlies. En bij elk verlies hoort een rouwproces. De mate waarin rouw zich uit, hangt af van de mate van de verlies. Hoe betekenisvoller het verlies, hoe dieper en heftiger de rouw.
Maar het hangt ook af van je persoonlijke visie op verliezen en rouwen, wat heb je van huis uit meegekregen aan waarden en opvattingen? En welke overtuigingen hang je aan als het gaat over verlies en rouw.

Als je dagelijks te maken hebt met mensen die een verlies hebben geleden en daar in meer of mindere mate last van hebben, dan is het goed om eens te kijken hoe u zelf aankijkt tegen verlies en rouw. En wat voor invloed dat heeft op de manier waarop u omgaat met degene aan de andere kant van de tafel. Welke gedachten en gevoelens roept het verhaal van de ander bij u op en in hoeverre is dat bepalend voor het verloop van de gesprekken die u voert?

“Een verhaal van liefde en vreugde is potentieel een verhaal van rouw”
Julian Barnes

Na het volgen van deze workshop heeft u zicht op de manier waarop u zelf kijkt naar verlies en rouw. U hebt kennis van de belangrijkste omgangsregels in gesprekken met cliënten bij verlies en rouw en kennis van de verschillende soorten verliezen en hun betekenis. U kent de taxonomie van de aard van rouw, hebt geleerd wat de basisprincipes zijn om goede vragen te stellen en hoe u omgaat met emoties.

Meer weten? Bel Annette Gerritsen op nummer 06 2808 1722 of stuur uw vraag naar info@deletselschadepsychologen.nl

Deze workshop is in-company aan te vragen, de kosten bedragen 1.750 euro, exclusief BTW voor maximaal 12 deelnemers.

Kosten
250,- per deelnemer excl. BTW
Deelnemers
Maximaal 8 deelnemers
Accreditatie NIVRE
4 PE-punten
Aanmelden